Motivatia si tehnologia CRM, doua elemente care aduc progresul

Motivatia si tehnologia CRM fac o treaba excelenta impreuna. Iata asadar cateva idei despre cum sa iti motivezi echipa, dar despre cum sa folosesti tehnologia CRM astfel incat sa generezi mai mult progres.

Suntem mai puternici impreuna, iar munca de echipa face diferenta intr-o companie. Atunci cand combini energia, cunostintele si abilitatile unui grup de oameni motivati, atunci tu si echipa ta puteti face ca muntii sa se mute din loc.

Conteaza enorm sa reflam putin asupra propriului comportament si astfel sa cautam sa imbunatatim performanta si motivatia echipei pe care o conducem.

Incearca aceste modalitati de a-i mentine motivati pe membrii echipei tale si vei obtine cele mai bune rezultate.

1. Plateste-ti oamenii cu cat merita.

Cand stabilesti salariile angajatilor, asigura-te ca salariul lor este in concordanta cu ceea ce ofera si alte companii din industria ta si din zona geografica in care iti desfasori activitatea. Sunt multi angajati care spun ca si-ar parasi slujba actuala doar pentru o crestere de 5% a salariului. Nu pierde oameni buni pentru că nu ii platesti.

2. Asigura-le un loc placut de lucru.

Cu totii ne dorim sa lucram intr-un mediu placut, curat, care sa ne stimuleze pofta de lucru. Asta ne face sa ne simtim bine si, practic, asa ajugem sa facem totul cu drag. Si nu e nevoie sa cheltui foarte multi bani pentru a da putina viata biroului. Da-ti voie sa fii doar putin creativ si uman.

3. Ofera oportunitati de dezvoltare.

Membrii echipei tale sunt mai valorosi pentru organizatia ta si pentru ei insisi, atunci cand au oportunitati de a-si dezvolta noi abilitati. Furnizeaza-i echipei tale instruirea de care are nevoie pentru a avansa in cariera si pentru a fi informata in ceea ce priveste cele mai recente tehnologii si stiri din industrie.

4. Stimuleaza colaborarea in cadrul echipei.

Potrivit unor studii, se pare ca multi dintre angajati considera ca aportul lor nu este cu adevarat apreciat. Incurajeaza-i pe membrii echipei tale sa participe pe deplin la felul in care alegeti sa faceti lucrurile. Pune-le intrebari, asculta raspunsurile lor si, ori de cate ori este posibil, pune in aplicare solutiile propuse de ei.

Spre exemplu, tehnologia te poate ajuta foarte mult sa tii echipa conectata. Softul 1CRM ii ajuta pe membrii echipei sa aiba acces in timp real la acele date relevante despre clienti. Toate datele pot fi gasite in acelasi loc si pot fi accesate direct de pe smartphone.

Pe de alta parte, daca te hotarasti sa folosesti un soft CRM, asigura-te ca inainte sa il achizitionezi ii implici si pe membrii echipei tale in alegerea celei mai bune si potrivite variante.

5. Incurajeza fericirea.

Angajatii fericiti sunt membri entuziasti si pozitivi ai echipei, iar atitudinea lor este contagioasa si foarte benefica pentru mediul de lucru. Pazeste-te de oameni care nu se simt multumiti de munca lor, de angajatorul lor si de tine. Daca nu sunt incantati de ceea ce fac, exista sanse mari sa raspandeasca si in randul colegilor aceasta stare.

6. Nu pedepsi esecul.

Suntem oameni si cu totii facem greseli. Cheia este sa invatam lectii valoroase din aceste greseli, astfel incat sa nu le mai facem din nou. Cand membrii echipei tale fac greseli oneste, nu-i pedepsi – in schimb, incuraja-i sa incerce din nou.

7. Stabileste obiective clare.

Multi angajati pierd timpul pentru ca nu stiu ce anume e o prioritate si ce nu. Ca lider, este treaba ta sa lucrezi cu membrii echipei tale pentru a stabili obiective clare. Iar odata ce faci acest lucru, asigura-te ca toata lumea stie exact care sunt aceste obiective, care este prioritatea lor si care este rolul echipei in atingerea acestor obiective.

8. Evita intalnirile inutile.

Intalnirile pot fi o pierdere incredibila de timp. Creeza o agenda pentru intalniri si cauta sa o distribui in avans. Invita numai persoanele care au nevoie cu adevarat sa participe. Asigura-te ca incepi intalnirea la timp si apoi ca o termini cat mai repede posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *